Belangrijk: Covid19 informatie Altijd de laagste prijs Ruim 13 jaar gespecialiseerd
Zelf je nieuwe AMD PC of Game-PC samenstellen
2 Reviews | Review toevoegen

Stel zelf je nieuwe AMD PC of Game-PC samen. Zo kies je de onderdelen die binnen jouw budget passen, en die je ook echt gebruikt. Bovendien kom je bij ons het goedkoopste uit!

Artikelnummer

PCSamenstellenAMD 

Gemiddelde levertijd

2 tot 3 dagen

€ 0,00
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Stel zelf je nieuwe AMD PC of Game-PC samen. Zo kies je de onderdelen die binnen jouw budget passen, en die je ook echt gebruikt. 
Bovendien kom je bij ons het goedkoopste uit! 

Elke PC wordt nauwkeurig geassembleerd, getest, en indien er Windows bij wordt besteld, geinstalleerd.
De PC ontvang je dus kant en klaar in huis!

Standaard heeft de PC de volgende afmetingen (in de ANTEC NX500 behuizing): 49cm hoog, 22cm breed, 44cm diep.

Hieronder helpen we je nog wat verder op weg, een nieuwe pc koop je immers niet dagelijks!

Kies als eerste de gewenste behuizing.
Kies een opvallende 'game' behuizing met LED verlichting, of juist een strak vormgegeven zwarte behuizing. Of kies gewoon de goedkoopste, voor de werking van de pc maakt het type/soort behuizing meestal niet veel uit, de koeling is altijd voldoende. Als je een extra stille pc wilt dan adviseren wij de Silencio behuizing en stillere LC-power processorkoeler, deze is net wat groter als de standaard Intel koeler, waardoor deze minder snel draait en daardoor minder hoorbaar is.
De standaard Intel koeler is overigens ook al erg stil en bijna niet te horen, zeker niet bij normaal gebruik. 

Kies een voeding.
400W is voldoende voor een standaard pc zonder losse videokaart, ook als je bijvoorbeeld een AMD Ryzen 5 of Ryzen 7 pc samenstelt met veel geheugen. Een zwaardere voeding is alleen nodig als je de pc gaan voorzien van een 'zware' videokaart voor games en videobewerking. Kies dan de 500W uitvoering. Bij de zwaarste videokaarten zoals de RTX2070 zouden we een 600W of 700W voeding adviseren, zeker als de pc ook voorzien is van meerdere harddisks en verlichting.

Kies een moederbord.
Het standaard A320M kan eigenlijk in elke pc gebruikt worden, ook in een AMD Ryzen 7 pc met zware videokaart. Alleen als je de pc later wilt gaan uitbreiden met veel extra geheugen en bijvoorbeeld een moederbord wilt met LED verlichting en extra veel aansluitmogelijkheden, dan kun je voor het B450M type of X570 type kiezen.

Kies een processor.
De Ryzen 3 en Ryzen 5 processoren zijn tegenwoordig al zo snel, dat deze geschikt zijn voor heel veel toepassingen. Kies een AMD Ryzen 5 processor als je enigzins voorbereid wilt zijn op de toekomst, en alle games van dit moment goed wilt kunnen spelen. Een AMD Ryzen 7 processor is handig als de pc gebruikt gaat worden voor zware berekeningen of high-end gaming. Voor normaal gebruik is een Ryzen 7 processor meestal niet nodig, en ook voor een goede game-pc is de videokaart eigenlijk belangrijker dan de processor. Een AMD Ryzen 5 processor is in de meeste gevallen ruim voldoende op dit moment.

Kies het werkgeheugen.
8GB DDR4 geheugen is bijna altijd voldoende momenteel, maar 16GB is aan te raden als je de pc optimaal wilt kunnen gebruiken. Nog meer geheugen is handig bij zware (professionele) toepassingen.

Kies de videokaart.
Voor een standaard huis/kantoor pc is de standaard HD videochip al ruim voldoende, je kunt hiermee ook foto- en videobewerken en 2 beeldschermen digitaal aansluiten op de pc. Wordt de pc echt grafisch gebruikt of wordt het een game-pc? We zouden dan een GTX1050 Ti/1660 aanraden die alle games van dit moment aan kan. Daarmee zit je altijd goed! Wil je echter het maximale uit je pc halen en gaan voor de beste beeldkwaliteit in 4K weergave? Dan kom je uit bij de RTX2060, en RTX2070. Als je echt een supergoede videokaart zou willen dan is de RTX2080 een goede optie, dit is zo ongeveer de beste videokaart die momenteel te koop is.

Kies de harddisk(s).
De prijzen van SSD's zijn de laatste tijd gezakt, waardoor we aanraden om te kiezen voor een SSD. Hiermee start de pc razendsnel op, omdat de SSD voorzien is van flash-geheugen. Mocht je toch extra schijfruimte willen voor de opslag van al je bestanden, dan kun je er tegen een vrij lage prijs een extra 1000GB of 2000GB harddisk bij kiezen, deze wordt door ons als 2e station geinstalleerd.

Kies een DVD station.
Vaak wordt een DVD station niet meer gebruikt tegenwoordig, maar toch kan het heel handig zijn. Kies een DVD brander als je DVD's en CD's wilt kunnen afspelen en branden, en kies een Blu-ray brander als je Blu-ray discs, DVD's, en CD's wilt kunnen afspelen en branden. Houd er wel rekening mee dat niet in elke behuizing een DVD station past, kies dus wel een behuizing waar een DVD station in past in dat geval.
In de standaard ANTEC NX500 behuizing past geen DVD station.

Kies een Wifi ontvanger.
Standaard kan elke pc met een internet kabel aangesloten worden, ook als je een losse wifi-adapter erbij bestelt. Een wifi-adapter is handig als de pc in een ruimte komt te staan waar geen internetkabel aanwezig is. 

En verder?
De andere opties spreken voor zich, zoals een Windows besturingssysteem. Deze kun je zowel zelf installeren, als er bij ons bijbestellen. Als je kiest voor de Windows 10 Home/Pro installatie met DVD, dan wordt de pc door ons geinstalleerd en klaargemaakt voor gebruik (ook de drivers) en de licentiecode wordt bijgeleverd, samen met de originele DVD.
Als je kiest voor alleen een Windows installatie zonder licentie, dan wordt de pc eveneens door ons geinstalleerd en klaargemaakt voor gebruik (ook de drivers) maar dien je zelf nog je eigen licentiecode in te vullen als je de pc voor de eerste keer aanzet.
Je kunt hierbij nog kiezen voor een internet-security installatie, dit zouden wij wel aanraden als de pc dagelijks gebruikt wordt voor bijvoorbeeld internetbankieren.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Lars - 22-04-2020 19:34

mooie pc, goed in elkaar gezet en alles werkt fantastisch.

AMD - 07-10-2019 19:56

AMD vind ik toch beter als intel, stuk goedkoper en even snel.
Ryzen 5 met rtx2060 aangeschaft had m snel in huis en ben super tevreden.