Verzenden of ophalen?

Verzenden of ophalen? Er wordt steeds vaker en makkelijker online besteld. Van kleding tot en met boodschappen en van cosmetica tot en met dierenvoeding. Veel van deze producten zijn prima geschikt om goed te verpakken en snel te verzenden. 

Bij computers, en dan met name de grote (game) desktop PC's die wij dagelijks verzenden, ligt dit iets anders. Het lijkt eenvoudig, en dat is het op zich ook wel, maar computers zijn altijd erg gevoelig voor schokken/stoten/vallen. Er kan zomaar iets losraken binnenin de behuizing. Natuurlijk zorgen we altijd voor een goede verzendverpakking met schuim-blokken om alle hoeken van de computer heen, en plakken we 'breekbaar' stickers op de doos. Elke computer wordt 100% werkend verzonden. In meer dan 90% van alle gevallen gaat het dan goed en komt de computer in goede staat bij de koper aan. Toch zijn er wel eens kleinigheidjes die we dan wel vaak snel via e-mail samen met de koper kunnen oplossen, nadat wij enkele foto's hebben ontvangen van de koper. U kunt dan denken aan een losgeraakte ventilator of een kabeltje wat los is. Heel soms is er grotere (transport)schade waardoor de pc retour moet naar ons. We lossen dit dan altijd in overleg met de koper snel op, vaak door omruil van de onderdelen die beschadigd zijn geraakt.

De meeste pc's zijn goed geschikt om te verzenden, echter sommigen lopen meer risico op schade, dit blijkt ook uit onze ervaringen. PC's met een high-end videokaart erin, of waarbij een grote/stille processorkoeler geplaatst is, zijn extra gevoelig voor schade. Ook in de drukke decembermaand als er enorm veel pakketten verstuurd worden, is de kans op schade helaas groter.

Wilt u een nieuwe computer kopen maar twijfelt u of u deze wel moet laten verzenden?
Dan kunt u het beste de volgende punten doornemen:
- Is het een pc met een vrij dure / grote videokaart?
Dan zouden wij adviseren om deze bij ons op te halen. Veel high-end videokaarten zijn erg groot en zwaar, waardoor ze relatief snel ontzet raken door dit gewicht, zeker als er tijdens vervoer niet zo voorzichtig met de zending wordt omgesprongen.
- Is het een pc met grote/zware stille processorkoeler? 
Dan is eigenlijk hetzelfde van toepassing als voor de videokaart hierboven: overweeg om de pc af te halen, dan kan de koeler niet losraken tijdens het vervoer.
- Is Loenen voor mij in de buurt?
Ook dan adviseren wij om te kiezen voor afhalen in plaats van verzenden, omdat u er dan 100% zeker van bent dat de pc goed wordt afgeleverd.

Tot slot willen we laten weten dat elke pc verzekerd wordt verzonden, schade die ontstaan is tijdens het vervoer wordt altijd vergoed. U loopt hierbij nooit risico, wel is het natuurlijk vervelend als u net de nieuwe pc uitpakt en deze blijkt niet te werken, of is beschadigd.

Conclusie: Verzending is altijd een goede optie, maar als het voor u enigzins haalbaar is, dan is afhalen de beste optie die de meeste zekerheid biedt!

 
    19-12-2023 23:04