Computer zelf samenstellen

Stel zelf je droom pc of gamePC samen, kies uit Intel of AMD.

Je kunt bij ons kiezen uit 5 configurators om jouw nieuwe pc samen te stellen. Wat zijn de verschillen tussen deze 5?

Premium PC samenstellen â–º Hier kun je een betaalbare pc samenstellen (Intel of AMD) bedoeld voor dagelijks gebruik, voor school, werk, startende gamers. We bouwen deze pc's vaak voor bedrijven bedoeld voor administratief werk, scholen, en onderwijsinstellingen. Je vindt hier alle onderdelen die je nodig hebt om een snelle en betaalbare pc samen te stellen die jarenlang mee kan, ook met bijvoorbeeld i7 en i9 processoren.

Pro-Line PC samenstellen â–º Bedoeld voor de meer professionele pc gebruiker, zoals creators / ontwerpers, veel opslag van grote bestanden, veel uitbreidingsmogelijkheden en bedoeld om 24 uur per dag berekeningen uit te kunnen voeren. Kies uit meerdere schijfstations, NVIDIA Quadro videokaarten, de nieuwste generatie processoren en moederborden, de snelste SSD's, en vele andere mogelijkheden.

Ultimate Game-PC samenstellen â–º Zoals de naam al zegt kun je hier je ultieme game-pc samenstellen. Kies uit verschillende (RGB) behuizingen, gaming moederborden, extra RGB verlichting, natuurlijk samen met de nieuwste en beste processorserie van Intel en AMD.

High-End Game-PC samenstellen â–º In de basis hetzelfde als de Ultimate Game-PC configurator, maar dan met nog betere en snellere onderdelen, die uiteraard (helaas) duurder zijn en alleen voor de echte die-hard gamers bedoeld zijn. Onder andere de high-end moederborden met DDR5 geheugen in plaats van DDR4, de nieuwe AMD processorserie, en andere game-onderdelen.

Ben je er klaar voor? Start dan hieronder met samenstellen, je kunt zowel een PC met Intel processor samenstellen als een PC met AMD processorHet zelf samenstellen van je nieuwe computer is leuk, maar kan soms lastig zijn. Hoe bepaal je welke onderdelen er in je PC moeten komen? Om het wat makkelijker te maken hieronder wat informatie, voordat je je PC kan samenstellen.

Als eerste kies je een behuizing.
Het formaat, en natuurlijk de uitstraling zijn hierbij van belang. Stel je een PC samen voor je werk, of eentje voor gaming? Heb je een kleine ruimte? Dan is het handig om deze eerst op te meten zodat je zeker weet dat je (game)PC erin past. Kies een strakke zwarte zakelijke behuizing, of juist een opvallende behuizing met extra RGB verlichting.
De Voeding
Een standaard 400W voeding is meestal al voldoende voor een standaard pc, als je echter kiest voor een zware videokaart dan is ook een zwaardere voeding nodig. Wil je een zeer energiezuinige voeding? Deze zijn vaak wat duurder in aanschaf maar besparen wel energie.
Moederbord
Meestal zijn de goedkoopste moederborden voldoende als je een standaard pc wilt samenstellen, bedoeld voor normaal dagelijks gebruik. Wil je echter meerdere schijfstations en bijvoorbeeld RGB verlichting, dan adviseren we een wat duurder moederbord te kiezen. 
Processor
Bij normaal gebruik van de PC is een Intel core i3 of i5 processor vaak al ruim voldoende. (Bij AMD de Ryzen 3 of Ryzen 5) Wordt de PC gebruikt voor videobewerking/3D en games op hoge resolutie, dan is een krachtige i7 processor de beste optie.
om de PC nog sneller te maken kun je kiezen voor een SSD, de PC start dan supersnel op. Om je bestanden op te slaan kun je er natuurlijk extra harddisks bij selecteren.
Geheugen
Voor normaal gebruik is 16GB geheugen zeker genoeg, ook voor de meeste games en programma's is dit nog ruim voldoende. Wil je voorbereid zijn op de toekomst dan is 32GB een optie, nog meer geheugen is handig als de pc gebruikt wordt voor professionele toepassingen zoals renderen, berekeningen, ontwerpen.
Videokaart
De Intel HD videochip die standaard aanwezig is in de PC, is vaak prima geschikt voor lichte spelletjes, fotobewerken, en ander dagelijks gebruik. Voor professionele bewerking en games raden we een losse videokaart aan zoals de GTX1050 Ti of GTX1660, of als je het beste van het beste wilt een RTX3060 of RTX3070. We hopen je hiermee een klein stukje op weg te hebben geholpen.
Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag en geven je een passend advies.