PC samenstellen

Stel zelf je droom pc of gamePC samen, kies uit Intel of AMD.

Ben je er klaar voor? Start dan hieronder met samenstellen, je kunt zowel een PC met Intel processor samenstellen als een PC met AMD processr:

Het zelf samenstellen van je nieuwe computer is leuk, maar kan soms lastig zijn. Hoe bepaal je welke onderdelen er in je PC moeten komen? Om het wat makkelijker te maken hieronder wat informatie, voordat je je PC kan samenstellen.
Als eerste kies je een behuizing.
Het formaat, en natuurlijk de uitstraling zijn hierbij van belang. Stel je een PC samen voor je werk, of eentje voor gaming? Heb je een kleine ruimte? Dan is het handig om deze eerst op te meten zodat je zeker weet dat je (game)PC erin past.
De Voeding
Een standaard 400W voeding is meestal al voldoende, als je echter kiest voor een zware videokaart dan is ook een zwaardere voeding nodig. Wil je een zeer energiezuinige voeding? Deze zijn vaak wat duurder in aanschaf maar besparen wel energie.
Moederbord
Standaard gebruiken we het H510M / A320 moederbord van gigabyte. Hierop past 32GB geheugen en alle benodigde aansluitingen zoals USB 3.0 en HDMI zijn standaard aanwezig. De duurdere moederborden bieden meer extra's zoals LED verlichting die naar wens is aan te passen, en meer ruimte voor extra videokaarten.
Processor
Bij normaal gebruik van de PC is een Intel core i3 of i5 processor vaak al ruim voldoende. (Bij AMD de Ryzen 3 of Ryzen 5) Wordt de PC gebruikt voor videobewerking/3D en games op hoge resolutie, dan is een krachtige i7 processor de beste optie.
om de PC nog sneller te maken kun je kiezen voor een SSD, de PC start dan supersnel op. Om je bestanden op te slaan kun je er natuurlijk extra harddisks bij selecteren.
Geheugen
Voor normaal gebruik is 8GB geheugen zeker genoeg, ook voor de meeste games en programma's is dit nog ruim voldoende. Wil je voorbereid zijn op de toekomst dan is 16GB een optie, 32GB geheugen is handig als de pc gebruikt wordt voor professionele toepassingen.
Videokaart
De Intel HD videochip die standaard aanwezig is in de PC, is vaak prima geschikt voor lichte spelletjes, fotobewerken, en ander dagelijks gebruik. Voor professionele bewerking en games raden we een losse videokaart aan zoals de GTX1050 Ti of GTX1660, of als je het beste van het beste wilt een RTX3060 of RTX3070. We hopen je hiermee een klein stukje op weg te hebben geholpen.
Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag en geven je een passend advies.


 


Bezig met laden...