Wat is een goede game-pc?

Je oude computer is overleden of is zo traag dat je weekend al voorbij is voordat je pc goed en wel is opgestart.

Het volgende weekend wil je wel lekker kunnen gamen op een snelle maar niet al te dure game-pc! Wat doe je dan? Je typt waarschijnlijk het zoekwoord ‘nieuwe game-pc’ in op Google en er opent een lange lijst met allerlei websites die kant en klare game-pc’s aanbieden. Heel leuk, maar eerst moet je weten of je een kant en klare game-pc wilt kopen, of je een zelf samengestelde game-pc wilt kopen, of dat je losse onderdelen wilt kopen en je game-pc zelf in elkaar wilt zetten. alle mogelijkheden hebben voor- en nadelen.

Een game-pc zelf bouwen van losse onderdelen.

Dit is veruit de goedkoopste oplossing, maar niet de eenvoudigste. Welke onderdelen passen bij elkaar? En hoe moet het dan in elkaar gezet worden? Hoe zit het met de garantie als ik het zelf in elkaar zet? Allemaal vragen, en het kost natuurlijk ook wat meer tijd om zelf een pc in elkaar te zetten. Op deze blog gaan we daarom meer in op de kant en klare game-pc’s, die tegenwoordig een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding hebben, ook omdat je de kant en klare pc’s bij bijna alle webwinkels kan aanpassen naar jouw wensen. Zo zijn er veel sites waar je met enkele muisklikken een pc kan ‘samenstellen’, die de winkel vervolgens voor je bouwt. Zo betaal je alleen voor de onderdelen die je ook echt gebruikt of nodig hebt. Op deze manier kun je met een relatief klein budget toch een super goede computer samenstellen! Wij, CompuStunt, komt hierbij vaak als voordeligste naar voren.

Maar wat is dan een goede game-pc?

Je kunt een game-pc kopen vanaf ongeveer 400 euro, tot ongeveer 4000 euro. Welk budget heb ik nodig om een goede game-pc te kunnen kopen die minimaal 5 a 6 jaar mee kan? Het beste is om rekening te houden met een bedrag van ongeveer 1000 euro, daarmee kun je eigenlijk alle kanten op. Meer is natuurlijk leuk, maar niet perse noodzakelijk om een goede game-pc te kunnen kopen. Je kunt dus het beste even door sparen dan direct een ‘goedkope’ game-pc van 350 euro kopen die eigenlijk na een jaar al verouderd is.

Door je game-pc zelf samen te stellen kun je de juiste onderdelen selecteren die je ook echt gebruikt. Geen DVD brander nodig? Dan komt die ook niet in de pc! Voor een game-pc zijn de videokaart en processor eigenlijk de 2 belangrijkste onderdelen, een i5 processor is in de meeste gevallen ruim voldoende. 
Wij helpen je graag om een zo goed mogelijke configuratie samen te stellen. 

  CompuStunt     23-09-2019 23:44