Windows 11 informatie

Windows 11 komt eraan, een nieuw besturingssysteem met nieuwe mogelijkheden.
De releasedatum is 5 oktober 2021. Vanaf dat moment zal het besturingssysteem officieel te koop zijn, wat later ook bij onze PC's.

Omdat we de afgelopen weken al heel veel vragen kregen, hierbij wat informatie die belangrijk is als u Windows 11 wilt gaan gebruiken. 

Er wordt veel gevraagd of men op de door ons geleverde PC Windows 11 kan installeren, vaak komt er dan een foutmelding dat dit niet mogelijk zou zijn.
Dat klopt, omdat Microsoft als eis heeft gesteld dat een TPM 2.0 module noodzakelijk is om Windows 11 te kunnen draaien. (zie hier)
Veel basis- en budget moederborden (die heel veel gebruikt worden) hebben geen TPM 2.0 module, Windows 11 kan dan dus niet geinstalleerd worden. 
De uitgebreidere moederborden beschikken hier wel over, maar dit staat standaard (vanuit de fabrikant) uitgeschakeld.
TPM 2.0 kan ingeschakeld worden via de bios van het moederbord (bij de advanced settings, dit heet dan PTT of TPM), dit is echter altijd op eigen risico, u kunt hiervoor de website van de fabrikant van het moederbord raadplegen. Dit is ook van toepassing voor de UEFI instelling die standaard meestal op MBR staat. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

De nieuwe PC's die geleverd worden na 15 oktober 2021, hebben wel standaard een ingeschakelde TPM 2.0 module en indien u Windows bij uw PC bestelt, is deze standaard als UEFI ingesteld.

Meer informatie:
Windows 11 upgrade in de loop van 2022 voor Windows 10 PC's
Moederbordfabrikanten schakelen TPM 2.0 nu standaard in
 
    01-09-2021 09:18