Let op: levertijd informatie Van PC tot kantoorinrichting Ruim 15 jaar gespecialiseerd

Windows 11 informatie

Windows 11 komt eraan, een nieuw besturingssysteem met nieuwe mogelijkheden.
De releasedatum is 5 oktober 2021. Vanaf dat moment zal het besturingssysteem officieel te koop zijn, wat later ook bij onze PC's.

Omdat we de afgelopen weken al heel veel vragen kregen, hierbij wat informatie die belangrijk is als u Windows 11 wilt gaan gebruiken.

Er wordt veel gevraagd of men op de door ons geleverde PC Windows 11 kan installeren, vaak komt er dan een foutmelding dat dit niet mogelijk zou zijn.
Dat klopt, omdat Microsoft als eis heeft gesteld dat een TPM 2.0 module noodzakelijk is om Windows 11 te kunnen draaien. (zie hier)
Veel basis- en budget moederborden (die heel veel gebruikt worden) hebben geen TPM 2.0 module, Windows 11 kan dan dus niet geinstalleerd worden. 
De uitgebreidere moederborden beschikken hier wel over, maar dit staat standaard (vanuit de fabrikant) uitgeschakeld.
TPM 2.0 kan ingeschakeld worden via de bios van het moederbord (bij de advanced settings), dit is echter altijd op eigen risico, u kunt hiervoor de website van de fabrikant van het moederbord raadplegen. Wij bieden hiervoor momenteel geen ondersteuning, dit valt ook nooit onder de garantie (De PC is conform de leveringsvoorwaarden gebouwd en geleverd voor Windows 10, niet voor Windows 11)

De verwachting is dat wij na 1 november onze support zover gereed hebben dat we wel PC's kunnen her-installeren met Windows 11 (indien het moederbord het ondersteunt), een kostenindicatie zou 49,- zijn.


De nieuwe PC's die geleverd worden na 1 november, hebben wel standaard een ingeschakelde TPM 2.0 module, of deze is eenvoudig via de standaard settings in te schakelen. 

Meer informatie:
Windows 11 upgrade in de loop van 2022 voor Windows 10 PC's
Moederbordfabrikanten schakelen TPM 2.0 nu standaard in

Belangrijk om te weten:
Wij bieden momenteel geen ondersteuning bij upgrades naar Windows 11!
Hebt u bij ons een PC gekocht die gebouwd en geleverd is voor Windows 10 en u voert zelf een upgrade uit naar Windows 11, dan is dat altijd op geheel eigen risico!
Als uw Windows licentie hierna niet meer werkt, niet geaccepteerd wordt, niet compatible is met de geinstalleerde uitvoering, of niet meer terug te vinden is, dan kunnen wij hierin niks betekenen. U zult dan een nieuwe licentie moeten aanschaffen.
 
    01-09-2021 09:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.